US ומיפוי בבלוטת הרוק עקב תחושת יובש בפה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

27/09/2017 | 02:00 | מאת: רועי

אני סובל לאחרונה מתחושת יובש בפה וכאבים באזור הבלוטה בבדיקת אולטרהסאונד נכתב "בלוטות תת ליסטיות ובלוטות פרוטיס ללא ממצאים מוגדרים היטב" מה זה אומר ? שיש ממצאים של גידול אבל לא יודעים מה זה אומר או שלא ניתן לפענח את הבדיקה ועלי לחזור עליה בשנית . בנוסף בבדיקת מיפוי רוק נכתב ירידה בקליטה בפורטיס והגברה לאחר לימון דו צדדית ובבלוטת הסובמנדיבולריות קצת נמוכה ללא לימון וקליטה נמוכה לאחר לימון. לסיכום קרוב לוודאי פתלוגיה בפורטיס דו צדדית וחש להתערבות קלה של בלוטת הסובמנדיבולורית האם לאור ממצאים אלו יש חשש לגידול התור לרופאת רפואת הפה עוד זמן רב ואני קצת דואג לתשובתכם אודה

שלום! תחושת יובש הפה והירידה הכוללת בקליטה במיפוי יכולים להעיד על פעילות ירודה של בלוטות הרוק- כלומר ייצור מופחת של רוק בבלוטות. אין קשר בין התלונה ותוצאות הבדיקות לגידול . ממליצה לפנות להמשך בירור פה ולסת/רפואת הפה. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק