בלוטות לימפה מאחורי אוזן

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

02/07/2017 | 16:00 | מאת: דורית

בס"ד תינוקת שהיתה בת חודשיים יצאה לה בלוטת לימפה כנראה עקב הצטננויות נזלת...היום בת שנה ושלושה חודשים עשתה את החיסונים עד היום . לפני 3 חודשים היתה מאושםזת עקב דלקת ריאות ווירוס אדנו..במשך כ4 חודשים בטיפול אנלציה. באולטרסאונד מהיום נמצא מאחורי אוזן שמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל 0.25 *0.7 סמ במראה סונוגרפי שפיר. בעורף ובצוואר משמאל מודגמות בלוטות לימפה בגודל 0.9*1.6 סמ עם קרוטקס מעובה והיפואוקוגני ללא הפרמיה בדופלר צבע .ייתכן תגובתיות. אשמח לקבל הסבר . תודה

שלום! הפורום עוסק במחלות בלוטות הרוק, על כן, אענה לך בקצרה על עניין בלוטות הלימפה בצוואר. הסבר נוסף תוכלי לקבל מרופא הילדים המטפל או רופא אא"ג בקופ"ח. בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר קורות לרוב במצבי זיהום של דרכי הנשימה, וברב המקרים אינן צריכות להדאיג. פני לרופא המטפל, והוא יחליט, על פי הבדיקה הגופנית שיבצע, איזה מעקב נחוץ במקרה זה. רק בריאות!

מנהל פורום בלוטות הרוק