בלוטה נפוחה בחלק האחורי של הלשון

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

09/03/2017 | 04:22 | מאת: אסף

לפני מספר ימים חשתי משהו מציק בגרון על הלשון. במישוש עם האמצבע הרגשתי בלוטה קטנה נפוחה על פני הלשון בחלק הפנימי הקרוב ללוע. אין כאב או דימום , הלשון לא נפוחה ואין שום סימנים אחרים על הלשון. הלכתי לרופא המשפחה שטענתו זה שום דבר - הרופא הסתכל פנימה. אך הדבר נורא מפריע כי זה מורגש בגרון וגורם לתחושה לא נעימה. אין הפרעות בבליעה או הפרעות אחרות כלשהן. וישנן כמה בלוטות לימפה נפוחות מעט ומיידי פעם כאבי גרון. מה זה יכול להיות? תודה!

אסף שלום! יתכן כי מדובר בנפיחות באחת מבלוטות הטעם או בלוטות הרוק הקטנות הנמצאות באיזור בסיס הלשון. הדבר עלול לקרות לאחר אכילת דבר מה חמוץ או חריף, ולרב חולף מעצמו ללא טיפול כעבור מספר ימים. אם עדיין מטריד אותך- פנה לבדיקת רופא אא"ג.

מנהל פורום בלוטות הרוק