ילד בגיל 4 מאובחן בפנאובאיטיס דוצ, לא על רקע זיהומי,

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

12/01/2020 | 21:19 | מאת: תמיר

יש לי ילד שאובחן עם פאנאובאיטיס דו"צ, והיפופיון בעין ימין,מטופל בפרדניזולון חודשים וחצי,יש שיפור התחלנו עם 15 מג ,וירדנו בהדרגה ,כעת אמרו לנו שהירידה תיהיה איטית במקום ירידה של 3 מג לשבוע ,אז לרדת ל3 מג במשך שבועיים,ואחכ 2.5 גם שבועיים,ואחכ 2, ואחכ 1.5 וכו..האם זה בסדר?אם חלפה המחלה וכרגע הילד בסדר גמור,כרגע המינון 0.8 CC ,שזה אומר 2.5 מג אז אפשר לרדת יותר בהדרגה? מכיוון שזה ילד בגיל 4 ואנחנו מפחדים מהטיפול הממושך.. אשמח לתשובה תודה רבה

13/01/2020 | 20:02 | מאת: ד"ר עלוית וולף

שלום רב, כפי שוודאי הוסבר לכם הטיפול במחלת אובאיטיס לא זיהומית הוא טיפול ממושך ודורש בקרה קבוע של רופא עיניים עקב תופעות לוואי אפשריות של הטיפול וחשש להתלקחות מחדש. לא ציינת האם נמצאה מחלה סיסטמית אשר גם דורשת טיפול ואז יש צורך בטיפול ומעקב גם אצל רופא ראומטולוג. בנוסף יש לעקוב גם אחרי חדות הראיה ולוודא שהוא מטופל כראוי למניעת התפתחות של עין עצלה. אם הטיפול בסטרואידים סיסטמיים הוא במגמת ירידה זה סימן טוב, אם דרוש טיפול קבוע מומלץ לשקול מעבר לטיפולים אחרים. לידיעתך, קיים היום פורום לחולי אובאיטיס דרך עמותת לראות בשיתוף החוג הישראלי לאובאיטיס, מומלץ להרשם. בברכת בריאות שלמה, ד״ר וולף

13/01/2020 | 23:54 | מאת: תמיר

ד"ר שלום רב, ותודה רבה על תגובתך, נכון לעכשיו לא נמצאה מחלה סיסטמית, למעט אנטי סטרפטוליזין גבוה 400 שהיה בשעת האבחון, ועדין לא במגמת ירידה בניטורים האחרונים,מספר ימים טרם המחלה הוא סבל מכאבי גרון וחום 39. מתחילת הטיפול מהסטרואידים הוא סובל ממחלות חום חוזרות ונשנות,ומשבוע שעבר יש תלונות על כאבים במפרקי ברכיים,אנחנו במעקב ראומטולוג ילדים,האם כל רופא עינים בקהילה יכול לבצע בדיקת חדות ראיה למניעת עין עצלה? או רק בבית חולים.וכל כמה זמן מומלץ לבצע את המעקב של חדות ראיה? תודה רבה

19/01/2020 | 22:32 | מאת: תמיר

ד"ר שלום רב, ותודה רבה על תגובתך, נכון לעכשיו לא נמצאה מחלה סיסטמית, למעט אנטי סטרפטוליזין גבוה 400 שהיה בשעת האבחון, ועדין לא במגמת ירידה בניטורים האחרונים,מספר ימים טרם המחלה הוא סבל מכאבי גרון וחום 39. מתחילת הטיפול מהסטרואידים הוא סובל ממחלות חום חוזרות ונשנות,ומשבוע שעבר יש תלונות על כאבים במפרקי ברכיים,אנחנו במעקב ראומטולוג ילדים,האם כל רופא עינים בקהילה יכול לבצע בדיקת חדות ראיה למניעת עין עצלה? או רק בבית חולים.וכל כמה זמן מומלץ לבצע את המעקב של חדות ראיה? תודה רבה

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות