Uveitis מחלת אובאיטיס לפני כ3.5 שנים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

23/12/2019 | 10:27 | מאת: יואב

לפני כ3.5 שנים בעת לימודי שחייה הופיעה אדמומיות בעין אחת של בני ובמקביל היו לו כאבי בטן. בבדיקה אצל רופאת עיניים לאחר 3 חודשים נמצא כי יש לו קוצר ראייה ודלקת אלרגית בעיניים (כך הרופאה אמרה). בקריאה באתרכם יכול להיות שמה שהיה לו זה אובאיטיס . כיום מרכיב משקפיים במספר -4 כשהוא בגיל 9 בלבד. האם המחלה הזאת עוברת לבד? האם יש מה לעשות עכשיו?

23/12/2019 | 16:50 | מאת: ד"ר עלוית וולף

שלום רב, למחלת האובאיטיס סימנים ספציפיים בבדיקת המתבצעת ע"י רופא עיניים ולכן סביר שזו איננה המחלה מימנה סבל בנך. לגבי קוצר הראיה, אם המספר גדל, מומלץ לבלות יותר זמן בחוץ. בנוסף ישנו טיפול בטיפות אטרופין במינון נמוך (0.01%) להאטת קצב הגדילה של המספר. מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים .

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות