קשר בין סכרת לסרטן הלבלב וציסטות בלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

27/09/2013 | 00:21 | מאת: נעמה

ראשית, תתחדשו על הפורום, והרבה הצלחה ובריאות לכולם. אני מבקשת לשאול, אני בת 73 ידוע מזה שנה על ציסטות לאורך כל הלבלב, בבדיקות MRI שנערכו (בהשוואה לקודמות) ללא הבדל משמעותי. האם זה יכול להיות ממאיר? מה ניתן לעשות ? האם יש קשר בין ציסטות בלבלב לסכרת שממנה אני סובלת יותר מ 10 שנים ? תודה על עזרתך ובשורות טובות לכולם נעמה

נעמה שלום, תודה על פנייתך. בדיקת הMRI נועדה לאפיין את הציסטות בלבלב. כל עוד מדובר בציסטות פשוטות הן אינן מהוות גורם סיכון להתפתחות של ממאירות בלבלב, ועפי"ר אין קשר לסוכרת.

מנהל פורום סרטן הלבלב