חשד לסרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

16/05/2014 | 16:51 | מאת: יוסי

שלום ד"ר נירית, קרובת משפחה בת 80 נשלחה לבדיקת US בעקבות כאבי בטן. בבדיקה התגלה גוש בלבלב, לכן נשלחה לבדיקת CT. הפיענוח של בדיקת ה-CT בלינק: http://i61.tinypic.com/2qk5s2c.png האם מדובר בסרטן לבלב? אם כן, האם תוצאות הבדיקה + גיל המטופלת מאפשרים ניתוח? תודה רבה.

שלום רב, בהחלט יש מקום לדאגה שמדובר בסרטן לבלב עם זאת חייבת להיות הערכה מסודרת הכוללת בדיקת המטופלת, בדיקות דם והדמיה לעיתים יש להוסיף MRI וביופסיה. על פניו לפי ה CT יש אפשרות לניתוח אך ההערכה כוללת את המטופלת והדמיה מכוונת לאזור. כל אלה צריכים להתנהל מול כירורג אונקולוג ובמידה ואושר שמדובר בסרטן לבלב ולא נתיח לפנות לאונקולוג.

מנהל פורום סרטן הלבלב