ממצא בלבלב לאחר CT עם הזרקת ח.נ ( יוד)

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

02/05/2024 | 18:51 | מאת: מאיר

אבי בן 86 עבר CT עם ח.נ ( יוד) בעקבות תלונות של בחילות , טעם מר בפה ולאחרונה ירידה קלה במשקל ( עבר לפני חודשיים דלקת ריאות שטופלה באנטיביוטיקה -לא מצליח לעלות במשקל) , מידי פעם ( במשך השנים האחרונות) עצירות . אנמיה קלה יחסית בשנה האחרונה . התחיל לקחת תוסף ברזל לפני 3 שבועות . כמו כן התחיל טיפול בכדור גסטרו לפני 3 שבועות בהמלצת רופא גסטרו . לא עבר קולונוסקופיה ב-8 שנים האחרונות - סירב לעבור בדיקה פולשנית מפאת גילו . פענוח CT: לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. ARCH BOVINE וארינט אנטומי. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אויר. פרנכימת הריאות : פסים אטלקטטים ב RML ובלינגולה וLLL. שינויים דפנדנטיים דו"צ. הבין בלינגולה כ4- מ"מ, סדרה 6 תמונה .185 בטן: הכבד תקין בגודל ובמרקם. לא הודגם תהליך מוקדי. הרחבה קלה של דרכי מרך תוך כבדיות. CBD בקוטר תקין כ 5 מ"מ. CBD אינו מורחב. כיס המרה מכווץ. טחול תקין בגודל ובמרקם. אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי. לבלב תקין במרקמו ובמבנהו. נגע ציסטי בגוף הלבלב בגודל כ 14 מ"מ. לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטרית. שופכנים תקינים. רטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. אאורטה בטנית אינה מורחבת. שינויים טרשתיים לאורכה ובענפיה חלקם עם פלאקים מסודייים. פתולי המעי ללא ממצא חריג בגמבלת ח.נ פומי. סעיפים לאורך הסיגמה ללא סימני דלקת. נוזל בכמות קטנה באגן, ללא אויר חופשי בבטן או באגן. שלפוחית השתן ללא ממצא פתולוגי. לא הודגם גוש אגני. מבנה גרמי ללא עדות לתהליך אגרסיבי, סקוליוזיס מותני קל שקמור לשמאל. לסיכום: נודולים בבלוטת התריס כמתואר, למעקב US אם טרם בוצע. הרחבה קלה בדרכי מרה תוך כבדיות, ללא ממצא חוסם ברור. נגע ציסטי בגוף הלבלב, ייתכן IPMN. סעיפים בסיגמה ללא סימני דלקת . מה דעתך? האם מדובר בגידול טרום סרטני ?בברכה

מאיר שלום, אביך מציג שילוב של דברים שקשה לברור מה שייך למה. כלומר ״רק״ דלקת ריאות יכולה להסביר כמעט את הכל.עם זאת החוסר התאוששות בהחלט יכולה להדאיג. הנגע הציסטי בלבלב שכתבו שיכול להיות IPMN - לעיתים יכול להיות ממצא טרום סרטני ומחייב התיחסות, התיחסות יכולה להיות ישיבה בין תחומית עם המפענחים, המנתחים, הרופאים המטפלים - ובסיומה יוחלט איזה המשך בירור לעשות אם בכלל. ויתכן שהתסמינים אינם קשורים לממצא הציסטי בלבלב אבל עדיין יצטרכו לעקוב אחריו. שיהיו בשורות טובות.

מנהל פורום סרטן הלבלב