ממצאי בדיקת אולטראסאונד לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

26/03/2024 | 14:27 | מאת: שיר

לאחר אולטרסאונד בטן - הלבלב תקין ברוחבו ומרקמו, ללא הרחבת צינור הלבלב. בגוף הלבלב הודגם מוקד בגודל כ0.9 ס״מ ללא זרימת דופלר. הופנה לבדיקת mri או mrcp בהקדם. מה המשמעות? אציין כי הכבד תקין בגודל ומרקם. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות. כיס מרה ללא אבנים וללא סימני דלקת. טיול תקין בגודלו והומוגני. שתי הכליות בגודל ומרקם תקין ללא הידרונפרוזיס דו״צ. תודה

שיר שלום, בכל מה שקשור בלבלב יש חשיבות להקשר, מדוע נשלחת לבדיקה וכו,. ממצא כזה בלבלב יכול בהחלט להיות ציסטה חסרת משמעות, או משהו משמעותי. על מנת לאפיין את הממצא מתחייבת הדמיה יותר מדויקת. לכן הופנית לבדיקות הללו. שיהיו בשורות טובות

15/04/2024 | 03:13 | מאת: שיר

היי, הפניה ע״י אנדוקרינית בגין חשד לאבנים בכליות

20/04/2024 | 23:43 | מאת: שיר

לאחר סיטי בטן - אטרופיה שומנית מתונה של הלבלב, ללא עדות לממצא מוקדי ברור, ללא הרחבת צינור הלבלב,הרחבה קלה של cbd 0.8 ס״מ ללא ממצא מוקדי ברור וחוסם. לשקילת המשך ברור mri mrcp. אודה להסבר משמעות בשורות טובות ושבוע טוב

מנהל פורום סרטן הלבלב