בעקבות דלקת לבלב חריפה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/03/2024 | 14:30 | מאת: ליאת

שלום לך דר׳ בת 67. בעקבות eus עם לקיחת ביופסיה (לא נמצאה עדות לתאים ממאירים) התפרצה דלקת לבלב חריפה עם מדדי דלקת גבוהים שירדו לאחר אישפוז של עשרה ימים. האישפוז כלל אנטיביוטיקה שנלקחת כעת שבוע נוסף. האבחנה טרום הדלקת - IPMN (כולל הרחבת צינור ראשי ומשני בזנב ובגוף). האם המשך אי נוחות/כאב בדרגה קלה ברום הבטן ולעיתים בגב נשמעים סימפטומים מתאימים להתאוששות? כרגע, המלצת רופא מומחה - ניתוח לבלב חלקי בעוד כחודשיים כדי לאפשר התאוששות. עליי לציין - בריאה לחלוטין לפני גילוי ה IPMN, לא שותה ולא מעשנת. תודה!

ליאת שלום, דלקת לבלב, היא מחלה קשה עם החלמה ארוכה. לא סתם זה כולל אשפוז. בהחלט מה שאת חווה נשמע,סביר". לפני החלטה על ניתוח הייתי חוזרת על בדיקת דימות (MRI או EUS) לראות שאין שינוי ושהניתוח מוצדק. במידה והמנתח לא ממליץ אפשר ללכת לעוד חוות דעה. המשיכי להיות בריאה ולא לעשן ולא לשתות אלכוהול. IPMN הוא תהליך שפיר שהסיבה לניתוח כשיש מאפיינים שיכולים לרמוז שיכול להפוך לממאיר. לכן החשיבות באפיון הממצא לפני ניתוח. בהצלחה

מנהל פורום סרטן הלבלב