אולטרסאונד אנדוסקופי

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

10/03/2024 | 21:28 | מאת: אלי

שלום רב. ביצעתי בדיקת אולטרסאונד אנדוסקופי. סיכום ממצאי הבדיקה Cbd בקוטר תקין ללא מממאים בתוכו לבלבד נזרק על כל חלקיו בראש לבל מס׳ ציסטות שונות והרחבות של ענפי צד. בצוואר לבלב ציסטה המודדת 20*25 ממ . ספטציה עדינה בודדת. ללא נודול . ללא עיבוי דופן ללא זרימות מוגברות. סמוכה לוריד הפורטאלי ודוחקת את spv. נצפה חיבור ברור לmpd. בגוף וזנב לבלב ללא ציסטות. הרחבות פוקאליות של ענפי צד. לאחר מתן אנטיביוטיקה מניעתית תחת דופלר בגישה מהקיבה בוצע ניקור עם מחט 22g ויציאה של 6 סמ״ק חומר סירטון מוצינוטי. נשלח ציטולוגיה, גלוקוז ,cea עמילאז. קיבלתי תשובה של עמילז 80.54 ul וגלוקוז 35 mgdl Cea 2893.8 ng/ml הערך של הcea נראה לי ממש גבוה. אודה להסבר האם הציסטה ממאירה?

אלי שלום, ה cea הנלקח מציסטה, מטרתו לאפיין את הציסטה. ערכים כאלה מורים על ציסטה מוצינוטית( עם ריר) וזה תהליך טרום ממאיר. מה שקובע ממאירות זה ציטולוגיה- בדיקה ואפיון של תאים. בכל אופן הקביעה של מה זה לבסוף ואיך לטפל תיעשה על ידי רופא מומחה שיציג את הממצאים עם הסיבה לבדיקה בישיבה בין תחומית. לאחר ישיבה זו יוצג בפניך הסיכום. כדאי להגיע לכל פגישה עם קרוב שתהיה עוד אוזן קשבת, עוד מישהו שיוכל לשאול. לבשורות טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב