בדיקת ca 19-9 תוצאה גבוהה מאוד

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

05/03/2024 | 20:08 | מאת: ורד ברכה

בת 66. במעקב של ציסטה בשחלה וכן במעקב עקב מנגיומות בטחול ובכבד מזה 10 שנים. במסגרת המעקב עשיתי ct בטן לפני כחודשיים והרדיולוג לא התרשם שיש שינויים ואמר שמדובר במנגיומות. גם הגניקולוג מאיכילוב אמר שהשחלה עם נוזל צלול ואען חשד לממאירות אך ביקש לבצע בדיקה לסמנים. בצעתי בדיקות והתקבלה תוצאה גבוהה מאוד של ca-19-9 320. האם התוצאה מראה באחוז גבוה שמדובר בסרטן?אודה על תשובתך הישירה

ורד שלום, Ca 19-9 אמנם נחשב סמן סרטן, הוא אינו כלי טוב לגילוי מוקדם ולא נכלל בבדיקות של אנשים בסיכון גבוהה לחלות בסרטן לבלב ( למשל נשאים של מוטציה גנטית- הבדיקות הן בדיקות של MRI או אולטראסאונד אנדוסקופית). הסיבה שה CA19-9 לא נכלל כי הוא לא ספציפי, כלומר עולה במגוון סיבות שרובן אינן קשורות בסרטן - גם בערכים כאלו. כלומר רוב הסיכוים שהערך הגבוה לא מלמד על סרטן. ( יכול להיות דלקת בלבלב, דלקת בחלל הבטן וכו״) עם זאת צריך לעקוב ולראות שבאמת יורד בהמשך.

10/03/2024 | 23:45 | מאת: ורד ברכה

תודה רבה

מנהל פורום סרטן הלבלב