סרטן הלבלב שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

19/01/2024 | 10:02 | מאת: דןסרטן הלבלב

שלום-רופאת גסטרו שלחה אותי לבדיקת ct בטן {לא בפרוטוקול לבלב }ונתנה לי גם הפנייה לmri בטן {לא mrcp}אם יש גידול בלבלב איזו בדיקה מתאימה יותר לביצוע? תודה רבה.

דן שלום, לרופאה גסטרואנטרולוגית, יש מספר מחשבות כשהיא מפנה למטופל לבדיקת הדמיה. CT זו בדיקה כוללת שבהחלט יכולה לזהות תהליכים בלבלב, ובשאר הבטן, ה MRI בדיקה שבדרך כלל יותר טובה לאפיון ממצאים בכבד. הייתי מתייעצת עם הרופאה המפנה לבדוק אילו אבחנות עומדות על הפרק ואיזו תהיה הבדיקה המתאימה ביותר להגיע למידע הנכון.

מנהל פורום סרטן הלבלב