בבטן, מוקד עשיר לקולטנים לסומטוסטטין וקשריות עם קליטה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

16/01/2024 | 11:02 | מאת: דוד

שלום, לפני 6 שנים בוצע ניתוח כריתת זנב הלבלב ולאחר מכן לא בוצע כימותרפיה או קרינה. זריקת סנדוסטטין פעם בחודש, קריאון ומעקב אחר שתי קשריות. כעת בתוצאות pet ct עם סומטוסטטין: - קשרית אחת בעוצמה 5.7 לעומת 4.7 בבדיקה קודמת. - קשרית שניה שקצת גדלה בעוצמה 27.6 לעומת 17 בבדיקה קודמת. - חדש: מוקד עשיר לקולטנים לסומטוסטטין עם קליטה עד 5 נופל על ליגמנט הפלציפורמי של הכבד, ללא ממצאים מורפולוגיים ברורים בחתכי ct. - קשרית חדשה קטנה קליטה עד 11.8. - קשרית חדשה בקוטר 0.9 קליטה 5. שאלה: האם זה סרטן? אילו טיפולים אפשריים במקרה זה? תודה רבה

היי, הסומטוסטטין נועד לשמור את התהליכים שיש במיפוי עם סומטוסטטין. כעת משיש תהליכים חדשים, לדעתי ובתאום עם הרופא המטפל ( שהתווה את הסומטוסטטין) מקובל לשנות טיפול. אנא פנה לרופא המטפל לצורך כך.

מנהל פורום סרטן הלבלב