עלייה מתונה במרקר CA19-9

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

30/10/2023 | 19:08 | מאת: ליאור כהן

היי דוקטור, אבא שלי עבר ניתוח וויפל וטיפולים כימותרפים בעקבות סרטן לבלב. בשלושת החודשים האחרונים יש עליה מתונה במרקר CA19-9 ועומד כיום על 46.9, והמרקר CEA נשאר תקין ועומד על 1.8 כבר תקופה ארוכה. כמו כן, שאר בדיקות הדם שלו לרבות סמני כבד תקינות לחלוטין. ממתינים כעת לתוצאות פט סיטי, אך רציתי לשאול האם זה הגיוני שמרקר אחד עולה והשני נשאר תקין? גם לאור בדיקות הדם התקינות? יש לציין שעשה סיטי שיצא תקין בחודש יולי, העלייה התחילה מעט אחרי. תודה רבה

ליאור שלום, הסמנים אינם חלק מהגידול, הם חלבון שקיים על פני תאים ולעיתים על פני תאים ממאירים מופיעים ביתר. עם זאת יש סרטנים ( לרבות סרטן לבלב) שגם כשיש גרורות הסמנים תקינים. ובהחלט לעיתים אחד עולה ואחד נשאר תקין. גם לא תמיד שעולה מחייב שיש הישנות של הסרטן, לעיתים תהליכים דלקתיים/זיהומיים בבטן או תהליכים אחרים גורמים לעליה של הסמנים. לכן כשמם כן הם מסמנים לנו אם צריך לעשות בדיקות דימות יותר מוקדם או ניתן להמתין. שיהיו בשורות טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב