תוצאות בדיקת ct בטן עליונה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

06/10/2023 | 10:26 | מאת: לילי

שלום, אני בת 68. עשיתי ct בטן עליונה כיוון שכל כמה חודשים אני סובלת מהתקף של כאבי בטן עליונה המקרינים לגב. בתוצאות הבדיקה נכתב שמודגמת הדגשה קלה של דרכי המרה תוך כבדיות וה-cbd נמדד ברוחב תקין עד כ-6 מ"מ. כמו כן נכתב שהודגמה הדגשה קלה של צינור הלבלב הראשי בראש הלבלב עד כ-3-4 מ"מ ואין לשלול מלאות באיזור ראש הלבלב והפפילה ע"ש ווטר. בסיכום נכתב המשך בירור בגסטרוסקופיה ולשקול המשך בירור mri mrcp. עלי לציין שעשיתי אולטרסאונד בטן עליונה באוגוסט האחרון והתוצאות תקינות, כולל דרכי המרה והלבלב. אני ממש בלחץ מהתוצאות. אודה לך על הסבר ברור ומובן של התוצאות. תודה רבה🙏

היי לילי מקווה שאת ומשפחתך בבטחה בימים אלו. ה CT בוצע על ממת למצוא ממצא שיסביר את כאבי הבטן. להבנתי לא נמצא כזה. עם זאת האזור של הלבלב לעיתים קשה להגדרה. ״אין לשלול מלאות״ כלומר הם לא רואים אותו מוגדר היטב. לעיתים סוף של תהליך דלקתי יכול להראות כך. לכן מאוד חשוב המעקב; או בבדיקת CT חוזרת או בבדיקת MRI( להחלטת הרופא/ה שהפנה לבדיקה) לבשורות טובות וימים שקטים

מנהל פורום סרטן הלבלב