ערכי הבדיקה CA-19-9

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

27/09/2023 | 16:45 | מאת: שוש

שלום, שם הבדיקה CA-19-9 תוצאה 14.8 U/ml. מה משמעות הערך שהתקבל בבדיקה? מהו התחום התקין של הערכים? מאוד אודה לתשובתך.

היי שוש, בדיקה זו משמשת לאנשים שהיה להם סרטן כסמן לראות אם הסרטן חזר. זו אינה בדיקה טובה לאיתור סרטן בשלבים מוקדמים. הערך שהתקבל הינו תקין, בדרך כלל הערך התקין צריך להיות קטן מ37 או 39 תלוי במעבדה. אם זה נעשה לאיתור סרטן זה לא אומר כלום. אם זה למעקב למי שהיה סרטן אז זה ערך תקין ומשמח.

מנהל פורום סרטן הלבלב