נקסיום לאחר ניתוח וויפל

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

23/08/2023 | 20:12 | מאת: גיא

שלום לאחר ניתוח וויפל הרופא נתן נקסיום וקראון כמה זמן ניתן לקחת נקסיום ? האם אפשר לקחת אותה זמן ממושך ? האם זו תרופה שצריך לקחת באופן תמידי לאחר שעוברים ניתוח וויפל ? כנ״ל לגבי קראון . תודה

גיא שלום, נקסיום נועדה להגן על הקיבה מפני כיבים שעלולים להיווצר ותחושת צרבת, ניתן להפסיק אחרי מספר חודשים או להמשיך כל החיים לפי הנחיות הרופא.ה. קראון זו תרופה שמחליפה את האנזימים של הלבלב שעוזרים בעיכול ולכן כיום מקובל להמשיך כל החיים אחרי הניתוח.

מנהל פורום סרטן הלבלב