שינוי בתוצאת סמן 19-9

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

06/06/2023 | 12:48 | מאת: יפה

שלום. אני מאובחנת עם ציסטות קטנטנות בלבלב ובמעקב שנתי של mri לבלב. מדי פעם יש תנודות בתוצאות המרקר של 19-9. לפני חצי שנה 26 ואתמול 37. איך ממשיכים?, אני מודאגת. תודה.

יפה שלום, כיום המעקב שהוכח כיעיל הינו באמצעות MRI בלי קשר לסמנים. שני המספרים שתארת הם תקינים - התנודות בטווח הנורמה לא מעידות על שינויים בMRI. במידה שיש שינויים בציסטות אז יש להתיעץ האם להקדים את הבדיקה הבאה או לבדוק את הציסטה. אנא חזרי לצוות הרפואי שעושה את המעקב לגבי הבדיקת MRI עצמה - הבדיקה הזו חשובה ואם יש התלבטות כדאי לחזור עליה או לעשות בדיקת Endoscopic UltraSound. לבשורות טובות

08/06/2023 | 22:46 | מאת: יפה

תודה רבה.

מנהל פורום סרטן הלבלב