ממצאי סיטי אחרי טיפול 7 בפולינוקס.

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

31/05/2023 | 20:53 | מאת: שייקה60

מ/א כריתת לבלב וטחול. מליאות במיטת הניתוח באיזור LESSER SAC המערבת את הדופן הפוסטריורית של הקיבה ללא שינוי מהותי מבדיקה פוסט ניתוחית קודמת ב02.23.הסננה סביב טראנק הצליאק וענפיו כמתואר, ללא שינוי מהותי מבדיקה פוסט ניתוחית קודמת . כאשר בבדיקות הטרום ניתוחיות 08/22 , 10/22 נראתה הסננה עדינה יותר ובבדיקות לאחר הניתוח נראה בולט יותר. לממצאים בסעיפים 1 ו 2 ישנה אבחנה מבדלת בין שינויים תגובתיים משניים להתערבות לבין שארית גידולית.. מה זה אומר ? יש לציין שה CA19 בעליה מתמדת 13 אחרי הניתוח לפני הניתוח 77 ועכשיו 105. נשא בראכה בן 70 . האם נראה שהפולינוקס " עובד " על הגידול??נודה לתשובתך

שלום שייקה, אנסה לענות על אף שהסיפור מורכב ובטוחה שהאונקולוג/ית המטפלים יתנו תשובה מדויקת יותר. לפי מה שתואר מיד אחרי הניתוח כשהסמן היה הכי נמוך כבר היתה הסננה של השומן, אז זה מכוון יותר לשינויים אחרי ניתוח. והיות ולפי מה שנכתב אין הבדל לאורך התקופה בבדיקות הדימות, זה מעודד לחשוב שיש שליטה במחלה. עם זאת העליה ב ca19-9מטרידה קצת ויהיה צורך לברר מה גורם לעליה זו. לבשורות טובות.

מנהל פורום סרטן הלבלב