עליה מתמדת CA19,תוך כדי טיפול

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/05/2023 | 19:46 | מאת: שייקה60

אחרי ניתוח רוב הלבלב נשא בראכה 2 , CA 19 עולה בהתמדה, 13 אחרי הניתוח בדצמבר , עכשיו במאי תוך כדי טיפול כימ טיפול שישי של פולינוקס הכפלה תוך חודש מ55 ל105 , איזה טיפול אחר קיים אפשרי ??

שייקה שלום, העליה המתמדת בסמן ca19-9 אמנם מדאיגה אך לא הייתי משנה טיפול אלא אם יש שינוי גם בבדיקות דימות( סיטי, פט סיטי אם אר איי). במידה ויימצאו כאלה שינויים, התרופה שאליה לא נחשפתgemcitabine)גמזאר) , לעיתים מוסיפים אברקסאן( עם זאת האברקסאן לא בסל התרופות ותצטרך להתלבט האם זה משהו שמתאים לך כלכלית, או שיש לך ביטוח בריאות פרטי שמכסה את זה) , נשאות של BRCA2,מעודדת לעיתים לתת ציספלאטין עם גמזאר אך בהינתן שהגיודל עמיד לפולפירינוקס שכולל בתוכו אוקסליפלאטין לא ברור אם כדאי לנסות תרופה שונה מאותה משפחה. לבשורות טובות.

מנהל פורום סרטן הלבלב