תוצאת בדיקת שומנים בצואה לאחר ניתוח וויפל

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

20/03/2023 | 18:17 | מאת: דן

שלום עברתי ניתוח וויפל הסרת ראש הלבלב לפני כחצי שנה מאז אני שותה כדורים נקסיום וקראון לפני ארוחה . עשיתי כעת בדיקת שומן בצואה והערך הוא מעל 12 . מה המשמעות והאם נדרש טיפול ? תודה

דן שלום, הנקסיום נועד להגן על הקיבה מפני חומציות. הקריאון נועד לעזור ללבלב בעיכול, כלומר באופן טבעי הלבלב מפריש אנזימים ( חלבונים שמזרזים תגובות כימיות), והקריאון זה בעצם האנזימים הללו. אז אם יש יותר שומן בצואה זה יכול לרמז שאולי כדאי להעלות את מינון הקריאון - כדאי להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג המלווה והכירורג.

מנהל פורום סרטן הלבלב