לבלב חשוד לIPMNNמסוג ענף צדד

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/03/2023 | 23:31 | מאת: אילן

לד ר ירום שלום רב עשיתי בדיקתMRCPעקב כאבי בטן חזקים שבגללם אושפזתי והתוצאה הלבלב מעובה בצקתי מרקם בלתי הומוגני עם אזורים מהנוזלים בחלקו הפרוקסימליבגודל עד4 סמ בצקת בשומן הפריפנקראטי לכל אורך הלבלב המודגם עם האיזורים מהמרובים עם רסטריקציה בדיפוזיה הווירסונג מעט מודגש לכל אורכו מספר ציסטות קטנות עד 0.9סמ לאורך הלבלב צמודות לוירסונגה חשוד לIPMN מסוג ענף צדדי הכבד בגודל תקין עם הסננה שומנית קלה כיס המרה אינו תפוח מכיל אבנים בגדליםשונים עד2.2 סמ סימני אדנומיומטוזיס מינימלי בפונדוס ללא סימני דלקת בכיס המרה דרכי המרה אינן מורחבות טחול תקין אדרנלים תרינים כליות בגודל תקין ללא עדות להדרונפרוזיס או גושים מימין בקוטב התחתון מודגמת ציסטה קורטיקלית פשוטה קוטר2 סמ ללא עדות למיימת או לימפואדנופטיה בחלל הבטן אאורטה ביטנית אינה מורחבת ללא ממצא חוסםבCBD לסיכום מדובר בתהליך דלקתי עם הסיבוכים - אזורים נקרוטים בלבלב הסננה שומנית מינימלית בכבד אני בן 58 ולאחר השחרור מהאשפוז שיניתי הרגלים ירדתי מ94 למשקל82 מ שומר על כלכלה מאוזנת לפי הנחיות של דיאטן נאמר לי במחלקה להוציא את כיס המרה אך לא נאמר לי מה לעשות לגבי מצב הלבלב אודה לך על תשובתך

אילן שלום, הממצא שנקרא IPMN הוא ממצא שפיר המחייב מעקב. לכן לא נאמר לך מה לעשות עם הלבלב. עם זאת אתה צריך להיות במעקב ייעודי לממצא זה או על ידי גסטרואנטרולוג, או על ידי כירורג, ולשאול מתי לחזור על בדיקות ההדמיה. לבשורות טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב