מגנזיום ושאלה נוספת בבקשה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

31/01/2023 | 18:14 | מאת: אילנית

ערב טוב דר ירום, רציתי בבקשה לברר שני דברים האם נטילת מגנזיום או מגנזיום ציטראט כתוסף תזונה יכול למנוע סרטן בלבלב לאנשים מבוגרים? האם בדיקת תפקודי כבד תקינה שכוללת גם בילירובין תקין יכולה להחליף בדיקה ידנית של נפיחות באזור הכבד לגילוי ראשוני של סרטן הלבלב?או שחייבים לבצע את 2 הבדיקות? תודה רבה על המענה

שלום רב, לא ידוע לי שמגנזיום יכול למנוע סרטן לבלב. באנשים שיש סיפור משפחתי או שנשאים של מוטציה הגורמת לסיכון מוגבר לחלות בסרטן לבלב הדרך לגילוי מוקדם היא או ב mri כל שנה או אנדוסקופיה עם אולטראסאונד(eus). כל שאר הבדיקות לא הצליחו להוביל לגילוי מוקדם.

מנהל פורום סרטן הלבלב