CT & MRI התיחסות ממצא ציסטי בלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

30/01/2023 | 03:10 | מאת: יוסי

שלום רב בבדיקות MRI & CT הובחנו הממצאים: בדיקת CT בטן ואגן -דגם לכל אורכו. הודגם נגע היפודנסי בקוטר של כ-18 מ"מ באונצינייט בצפיפות של כ-20HU ללא עדות להאדרה ה-MPD אינו מורחב. MRCP MRI עם חומר ניגוד: ממצא ציסטי באונצינייט פרוסס בגודל 27*15 מ"מ עם חיבור לצינור הראשי, עם הרחבה של צינור לבלב הראשי בראש לבלב. עשוי להתאים ל-IPMN TYPE MIXE מה משמעות של ציסטה IPMN TYPE MIXE? האם יכול לתת אינדקציה לסוג הציסטה? מה ניתן להמשיך לבימצוע הבדיקות ? תודה רבה

יוסי שלום, Mixed TypeIPMN, נחשב תהליך שפיר. עם זאת קביעת הסיכון להפיכתו לממאיר זה תהליך מורכב שמואל על הרופאים המטפלים, מזה גם נגזר המשך המעקב, הבירור והטיפול. יש לשוב לגורם שהפנה לבדיקה לקבלת הדרכה.

מנהל פורום סרטן הלבלב