ממצא ציסטי בלבלב בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

18/01/2023 | 07:16 | מאת: משה

ד"ר שלום רב בבדיקת MRI לפני כחודש ,למעקב ציסטות בלבלב , נכתב כך: הלבלב עם פרנכימה תקינה, ללא הרחבת הצינור הראשי. מספר מוקדים צסטיים לאורך הלבלב בגודל עד 9 מ"מ בזנב הלבלב, מתאימים ל- SB IPMN ,ללא שינוי. בן 76 בדיקת ה MRI הקודמת הייתה ב 11/2021 . מה המשמעות של הציסטות מהסוג IPMN ? והאם להמשיך בדיקות נוספות? תודה רבה

משה שלום, SB IPMN זהו תהליך שפיר הנמצא בסעיף צדדי של צינור הלבלב. היות וחלפו שנתיים מהבדיקה הקודמת, וזה ללא שינוי - אין לדעתי צורך בבדיקות נוספות כעת . יש להמשיך את המעקב לפי הנחיות הרופא/ה המטפל/ת ששלח/ה לבדיקות אלו.

מנהל פורום סרטן הלבלב