ממצא חשוד בלבלב (ipmn?)

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

07/01/2023 | 23:36 | מאת: ג'ו

Mricp שבוצע לאחר ct בעקבות כאבי בטן מקרינים לגב לאמא שלי בת 72: צינור הלבלב הראשי אינו מורחב. נגע ציסטי עם ספטציות שבלתי נפרד מזנב הלבלב בגודל 2.4X2 ס"מ (6­801 .(חשד לחסימה חלקית של ווריד הטחול. נגעים ציסטים קטנים עד 4.0 ס"מ בגוף וזנב הלבלב (14­903 ,(יתכנו IPMN קטנים. בסיכום הפענוח נכתב: קרוב לוודאי שמדובר בקולקציה משנית לפנקריאטיטיס וקיים חשד למעורבות של ווריד הטחול. ממליץ הערכה גסטרואנטרולוגית, הממצא של הציסטה נראה לי סותר את האבחנה של פנקריאטיטיס. אודה על המלצה להמשך בירור /טיפול

ג׳ו שלום, פנקריאטיטס זה דלקת בלבלב, העלולה להיות מחלה קשה ולעיתים חוזרת. אחד מהמהלכים מופיע אבצס ( התאספות של נוזל דלקתי/זיהומי לכיס). אבצס נראה מאוד דומה בדמיה לציסטה. יש לשוב לגורם שהפנה לבדיקה. בלי קשר IPMN זהו ממצא שפיר המחייב מעקב בדרך כלל של גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום סרטן הלבלב