פענוח תוצאות בדיקת EUS

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

29/12/2022 | 14:11 | מאת: בנפי

ציתי לבקש הסבר משמעות תוצאות EUS בלי ביופסיה שנעשתה לאבי בן 86: Homogenous pancreas for head neck body. In tail, multicystic septated 20mm large cystic lesion attached to MPD by a 1 cm large communication. No solid component/mural nodule seen inside it because of that no biopsy performed normal looking papilla CBD gallblader left liber lobe Homogenous so BD IPMN in context of a 86 years old patient no clear need to perform foollow up of that asymptomatic cystic lesion המשך מעקב רופא מטפל. יש לציין כי הבדיקה אינה יעלה בגילוי 100% מהנגעים כי יתכנו נגעים אשר לא הודגמו במהלך הבדיקה. עשינו גם פט סיטי שיצא תקין ללא קליטה תודה מראש

היי הכיתוב יצא קצת לא ברור מבחינת כיוון וסדר המילים. עם זאת להבנתימיש בזנב הלבלב, ציסטה עם מחיצות בגודל, ללא מרכיב סולידי( רקמתי), וכל שאר האיברים הסמוכים לרבות צינור המרה, הפפילה ולכן לא נלקחה ביופסיה , ובמידה ומרגיש טוב, אין התוויה חד משמעית לעקוב. לבריאות איתנה ובשורןת טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב