MRI לבלב-מה הממצאים אומרים

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

07/12/2022 | 19:38 | מאת: סאני

בפרוצס האונציפורמי של ראש הלבלב זוהה גוש ציסטי סגלגל בקוטר מרבי של 38 מ"מ, התהליך בעל גבולות קשתיים מכיל מחיצות דקיקות רבות לא מראה עצירתדיפוזיהאו האדרה בגדוליניום.יתר הלבלב הודגם ללא חריג.לסיכום מבנה ציסטי בראש הלבלב -ציסטאדנומה?-

סאני שלום, בדיקת mri היא בדיקה מצויינת לזהות תנליכם שונים בלבלב. עם זאת הבדיקה לא יכולה לאשר או לשלול תהליך ממאיר. המפענח/ת ציין/ה שיתכן ומדובר בתהליך שפיר שנקרא ציסטדנומה. על מנת לאשר או לשלול זאת יש צורך בביופסיה. לעיתים ניתן לפי מאפיינים נוספים( בדיקות קודמות ) לקבוע אם מדוברבתהליך שפיר או לא. יש לחזור למפנה לבדיקה לשאול מה דעתו/ה ואיך ממשיכים( ביופסיה/מעקב). לבשורות טובות,

מנהל פורום סרטן הלבלב