תוצאות mri שמעלות חשד לגידול בלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

01/12/2022 | 01:17 | מאת: אבא 73

אבי בן 73, קיבלנו עכשיו תוצאות mri , גוש חדש בגוף הלבלב בקוטר 28×13 מ, ר עם האדרה היקפית היפווסקולרי, חשוד לגידול האם בהכרח ממאיר? מה עושים עכשיו? איזה בדיקות צריך לעשות? אודה להכוונה

שלום, על מנת לבדוק האם מדובר בגידול ממאיר, יש צורך בדגימת הגידול( לקיחת ביופסיה). בדרך כלל דגימה נלקחת בבדיקת גסטרוסקופיה עם אולטראסאונד( eus-endoscopic ultrasound).בדיקה זו נעשית על ידי רופא/ה גסטרואנטרולוג/ית. יש לבקש מהרופא/ה שהפנה לmri הפניה לביופסיה. לבשורות טובות,

מנהל פורום סרטן הלבלב