גידול קטן בלבלב עם ציסטות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

11/11/2022 | 06:57 | מאת: נעמה

לאחר חוות דעת שניה,ברור שמדובר בגידול (ממצא היפודנסי 2.8*1.8)ויעצו לנו שני פרופסורים מנהלי מחלקות גסטרואונקולוגיה משני בתי חולים ישר לעשות:eus,פט סיטי ומרקרים. עשינו מרקרים ויצא תקין 17.6 הסמן של סרטן הלבלב. פט סיטי בשבוע הבא. ומנסים לסדר שגם הeus. אין לאבא שלי תסמינים מלבד עייפות כרונית.אבל זו תמיד היתה אולי קצת החריפה. אני מאד מאד לחוצה.לא ישנה בלילות עם כל הספורים על סרטן בלבלב. מבקשת לשאול אותך: א. האם עדיין תיתכן אפשרות שזה שפיר? ב.האם בכל יום שעובר אנחנו מאבדים זמן יקר וזה יכול להתפשט? ג. האם זה שבדיקת הסמנים תקינה זה סימן טוב ומשמעותי? ד. האם זה נכון שהולכים לeus מבלי שראה אותו לפני כן ובדק רופא גסטרו אנטרולוג? ה. האם זה משמעותי אם מבצע הeus יעשה את זה כשר"פ,היות שבכל זאת הוא בן 86 ולוקח מדלל חדשני elquis? מאד מאד אודה לך לתשובה על השאלות בהקדם. זה יעזור לנו מאד. תודה רבה רבה

נעמה שלום, הלחץ הוא מובן עם זאת חשוב לעשות את הבדיקות כסדרן, בדיוק בגלל האפשרות שאולי זה שפיר. הסמן התקין מרגיע בהיבט שפחות סיכון שזה מפושט. יש להתייעץ עם המכון בו נעשה ה eus מה לעשות עם ה eliquis. בדרך כלל מכון שלא יכול להתמודד עם מטופל מורכב יפנה לבית חולים ואז מקובל שיבדק ראשית על ידי גסטרואנטרולוג. לבשורות טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב