ממצא היפודנסי בבדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

01/11/2022 | 20:29 | מאת: נעמה

בבדיקת סיטי גילו אצל אבי (86)ממצא היפודנסי בגודל 2.8*1.8 בזנב הלבלב. כתוב ממצא לא מאופין. וכתוב בסוגרים(רושם ציסטות סמוכות). הפנו לMRIבטן וכן MRCP.אמנם כתוב גם דרכי מרה שמורות. א. האם ממצא בגודל כזה יכול להיות גם שפיר? מאד דואגים ולוקח זמן עד שיגיע התור לMRI/ ב. הבנתי שצריך לא לאבד זמן. אם הMRI התעכבה בשבועיים שלושה אחרי הסיטי- האם אנחנו מפסידים זמן יקר אולי? עד כמה זה משמעותי? האם כדאי/אפשר לעשות פרטי מהיום להיום או שלא בגלל שזה פחות אמין או שבכלל אין צורך? אודה לתשובתך בהקדם האפשרי.

נעמה שלום, מובנת מאוד הדאגה ואכן יש קושי בהשגת תורים לבדיקת MRI. לא כל ממצא היפודמסי הוא ממאיר ו MRI עוזר בהערכת החשד לממאירות. רק בביופסיה מתקבלת תשובה סופית. ניתן לעשות בדיקה באופן פרטי בדרך כלל במכונים הפרטיים הציוד הוא ווב והפיענוח נעשה על ידי רופאים שבבוקר נמצאים בבצימחולים ציבוריים. בכל מקרה גם אם עושים את הבדיקה באופן פראי ניצן להטמיע את הדיסק של הבדיק בבית החולים בו נעשה הבירור. לבשורות טובות.

05/11/2022 | 22:01 | מאת: נעמה

בדיקת ההדמיה מורכבת מאד כי לאבי יש קוצב לב. האם לדעתך יש טעם להתיעצות עם מומחה לבלב לפני ביצוע בדיקת הדמיה? תודה מראש.

מנהל פורום סרטן הלבלב