תוצאות mri המעידות על סרטן לבלב שלב 4

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

21/10/2022 | 15:44 | מאת: אבי

למישהי במשפחה התגלה גוש בחלק התחתון של הלבלב בגודל 6*7 ס"מ וכן 3 גידולים קטנים בכבד שצוינו בפענוח כפיזור משני. רופא המשפחה הפנה אותנו לאונקולוגיה באחד מבתי החולים בארץ ושם לא קיבלו אותנו היות ולא ביצענו ביופסיה. רציתי לדעת מה הסיכונים במקרה של ביצוע ביופסיה(בהנחה ומדובר בגידול ממאיר)? קראתי איפה שהוא שכל נגיעה בגידול מעוררת אותו והוא עתיד להתפרץ לעוד מקומות בגוף. אודה להתייחסותך. תודה

21/10/2022 | 15:49 | מאת: אבי

ואשמח בנוסף לדעת האם בדיקת ביופסיה היא לצורך החלטה על סוג הטיפול הנדרש(כימותרפיה/הקרנות) וכו'

אבי שלום, החשיבות בביופסיה במצב בו יש גוש בלבלב ו״פיזור משני״ בכבד הוא בעיקר להוכיח שמדובר בסרטן ואיזה סוג. סוג הסרטן קובע את אפשרויות הטיפול. הביופסיה הינה פעולה פולשנית, וככזו יש לה סיבוכים- עם זאת הסיכון לסיבוכים תלוי בנגישות של הביופסיה, במצב המטופל ( מחלות רקע וכיו״ב). עפי״ר לא מקובל להתחיל בטיפול כימי אם אין ביופסיה, אלא אם הטיפול המוצע מורכב מתרופה בודד ( גמזאר..) לבשורות טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב