סיכויי הישנות סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

13/10/2022 | 12:42 | מאת: רעות

שלום רב, חברה אובחנה עם סרטן לבלב. עברה 10 טיפולים כימותרפיים (פולפירינוקס) וכן ניתוח ע"ש וויפל. בתוצאות הפתולוגיה עלה כי הגידול הוסר בשלמותו וכי 2 בלוטות לימפה (מתוך 16) היו נגועות. האם המשמעות של הפתולוגיה הינה סיכוי גבוה יותר להישנות המחלה? ואם כן, ידוע סטטיסטית מה טווח הזמן להישנותה? תודה רבה.

שלום, בדוח הפתולוגי יש להתיחס גם לדרגת ההתמיינות של הגידול, אך אין ספק ששני המאפיינים שציינת - שוליים חופשיים ו2 קשרי לימפה הם מרכיבים חשובים בקביעת הסיכון להישנות. הסיכון להישנות עולה ככל שמספר קשרי הלימפה הנגועים עולה, ויורד עם שוליים חופשיים. כמו כן חשוב לדעת מה גודל הגידול הראשוני בלבלב. ההישנויות בסרטן לבלב עלולות להתרחש תוך מספר חודשים אך לעיתים מתרחשות בשנתיים הראשונות.

מנהל פורום סרטן הלבלב