שאלה לד"ר ירום היקרה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

23/09/2022 | 02:10 | מאת: Hope

היי ד"ר ירום, אני יודע שזה פורום המתעסק בגידולי לבלב בלבד, אך הייתי מעוניין לקבל את עזרתך בגידול רקטום (אם אפשר אודה לך מאוד). לא מצאתי פלטפורמה אחרת לשוחח איתך ולכן אני כותב כאן. אני אכתוב זאת בקצרה ככל שאוכל - לפני שנתיים וחצי בערך גילו לאבא שלי סרטן ממוקם ברקטום. ביצעו טיפול כימי קרינתי והגידול כמעט נעלם. (רמת ה CEA ירדה מאיזור 40 ל3.2) הוחלט לבצע כימותרפיה נוספת כדי לנסות להימנע מניתוח (קסלודה + אוקסליפלטין) בגלל קושי בבדיקת ביופסיה הוחלט לא לקחת סיכון ולהפנות לניתוח בכל מקרה, מה גם שרמת ה CEA עלתה ל 6.4 וזה הגביר את החשש שיש שם גידול עוד יותר. (בפתולוגיה שלאחר הניתוח לא נצפה גידול כלל, לכן עולה השאלה למה הCEA עלה ? ) לאחר 8 חודשים מהניתוח רמת ה CEA ירדה ל 4.6 ולאחר 4 חודשים ירדה ל 4.4 חודש וחצי מאוחר יותר גילו בבדיקת CT וגם בדיקת פט סיטי גרורה בריאה בגודל של 1סמ. ה CEA יומיים אחרי הבדיקה היה על 5.5 4 חודשים מהניתוח ה CEA ירד ל 5.1 וכאן עולה שאלתי. 1. למה רמת ה CEA ירדה בצורה כל כך מינורית ב 4 חודשים ? 2. למה רמת ה CEA עלתה מ3 ל 6.4. אם בפתולוגיה לא נצפה גידול כלל ? - ומעניין שאחרי הניתוח התחיל לרדת אבל עדיין לא ירד ל-3 כפי שהיה לפני, אלה נשאר סביב 4.6-4.4. מצטער שאני מערבב בין הפורומים אך זאת הדרך היחידה שמצאתי שאפשר לשוחח איתך. תודה.

שלום רב, Cea הוא סמן לסרטן של ריריות( כמו רירית הרקטום המעי הקיבה וכו׳) אך לא סמן מושלם. כלומר אינו תמיד מורה על נוכחות/כמות/ העדר הסרטן. עם זאת פה מראה הגיוני שהגרורה בריאה היתה בהתהוות ולכן ה CEA לא ירד יותר בזמן הניתוח. בכל אופן ה CEA היא בדיקה שעוזרת לעקוב אך לא מהווה סיבה יחידה לתחילת או הפסקת טיפול. מקווה שעזרתי

מנהל פורום סרטן הלבלב