בדיקה גנומית לסרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

28/08/2022 | 12:01 | מאת: אליסבת

אצל , בעלי בן 74 , התגלה סרטן לבלב עם גרורות בכלי הדם שעוטפים את הלבלב. לא התגלו אצלו מוטציות בגן BRCA. האם בדיקה גנומית של חברת פאונדיישן רוש יכולה לגלות מוטציות אחרות שקשורות לסרטן לבלב?

אליסבט שלום, חשוב להבדיל בין בדיקת דם לוטציות לבין בדיקת הגידול למוטציות. בדיקת BRCA הינה בדיקת דם שנועדה להעריך האם הסרטן התפתח במקרה או על רקע מועדות גנטית שעוברת בתורשה. הבדיקה שמציעה רוש בודקת מוטציות בגידול. לצערי הרב גם בהינתן שנמצא מוטציות בגידול - על פי רוב המידע הזה אינו מלווה בתוספת של אופציות טיפוליות. יש להתחיל בטיפול שהוא מבוסס מחקרית ולא מבוסס על תאורי מקרים בלבד. רק במידה וטיפולים סטנדרטים כושלים ניתן להתקדם לבדיקות נוספות שחלקן בסל.

מנהל פורום סרטן הלבלב