שאלות בקשר לסרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

21/07/2022 | 09:25 | מאת: אילנית

בוקר טוב ד"ר ירום, קראתי שחשיפה לחומרי הדברה ולחומרים כימיים גורמת לסרטן הלבלב. האם זה נכון? ואם כן על איזה חומרים בעיקר מדובר? כמו כן קראתי כי יתכן קשר בין מחלות שיניים או חניכיים ובין סיכון מוגבר לסרטן הלבלב עקב המצאות סוג מסוים של חיידק. האם זה נכון? תודה רבה על המענה ויום נפלא.

אילנית שלום, גורמי הסיכון לסרטן לבלב הם עישון , שתיית אלכהול,( מעל 60 מ״ל אתנול ביום) סיפור משפחתי, סוכרת ודלקות לבלב. יש לאחרונה הרבה עדויות לגבי נוכחות של חיידקי הפה באזור הלבלב באנשים שמפתחים סרטן לבלב. לא ברור מה הגורם ומה המסובב - אך השינויים בסוג החיידקים בפה משתנה הרבה לפני הופעת הסרטן - הממצאים האלו נחשפים בשנים האחרונות ועדיין בבדיקה.

מנהל פורום סרטן הלבלב