שאלה בנושא ניתוח לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

15/07/2022 | 06:54 | מאת: יוסי

שלום במידה ויש ציסטה בגודל 2.5 ס״מ בצוואר הלבלב , מתי מומלץ לעשות ניתוח ? אם נדרש לכרות את זנב הלבלב והטחול בניתוח , כמה זמן התאוששות ואיך זה משפיע בהמשך ?

יוסי שלום, דיון על ניתוח לכריתת ציסטה בלבלב נעשה בתחילה בין רופאים מתחומים שונים(רדיולוגים, מנתחים גסטרואנטרולוגים ואונקולוגים). בדיון מסתכלים על קצב גדילת הציסטה, על תכולת הציסטה, על מיקומה ולפי מכלול הנתונים מעריכים את הצורך בניתוח. במידה ומתקבלת המלצה לניתוח אז צוות הכירורגים דן עם המטופל ומשפחתו על אפשרויות הניתוח, סיכוי לסיבוכים ומשך אשפוז ממוצע. זה הזמן גם לשאול מה יקרה אם לא מנתחים. לבשורות טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב