סרטן לבלב אחרי כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

12/06/2022 | 19:38 | מאת: יוני

שלום דוקטור תודה על האפשרות לשאול אני סובל מסרטן בראש הלבלב אדנוקרצינומה שאמנם לא שלח גרורות אבל הוא עוטף את כלי הדם הגדולים כולל עורק הכבד והטחול .קיבלתי 4 מחזורים של פולפירינוקס ועשיתי פט סיטי שבו הגידול נשאר על מקומו אותו דבר .האם קיים עדיין סיכוי שפולפירינוקס יצמצם ויאפשר לנתח או שאולי כדאי לחשוב על ire ,ומה המקום של זה מול הקרנות במטרה לצמצם את הגידול ולאפשר נתיחות תודה רבה

יוני שלום, הטיפול שקיבלת הוא בהחלט הטיפול המקובל להקטנת סרטן לבלב. בדר״כ נצפה לראות את החלק הארי של התגובה ( הקטנת הגידול) אחרי המחזורים הראשונים. במידה ונשארה יציבה יש מקום לשקול טיפולים אחרים ( כגון טיפול קרינתי או אם יש אפשרות ire. חשוב לציין ששתי הגישות הן במקום ניתוח ולא כהכנה לניתוח. לא ברור אם בכלל IRE יאפשר ניתוח בהמשך. מה שחשוב זה לשמוע את מה שיש לרופאים מהתחומים השונים המתכנסים לישיבה בין תחומית ודנים במקרה שלך - ובאפשרויות הטיפוליות. הם רואים את ההדמיה ויכולים לחוות דעה הכי מוסמכת.

מנהל פורום סרטן הלבלב