תרופות GLP-1 מגדילות את הסיכון לסרטן הלבלב?

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

01/05/2022 | 00:10 | מאת: דודו

כעת התבשרנו על תרופת הרזיה נוספת ממשפחה זו שעולה לכותרות (Taspoglutide), אבל מנגד אני רואה כל מיני מאמרים שמעלים את החשש שתרופות ממשפחה זו מגדילות את סיכון לסרטן הלבלב. מה דעתך?

שלום, תרופות אלו הן חדשות והמידע שקיים עליהם לגבי העלאת סיכון לממאירויות נסמך בעיקר על המחקרים הראשונים בהם התרופה נבדקה על קבוצה אחת של מטופלים, שלהם מראש יש סיכון מוגבר במעט לדלקות לבלב ולסרטן לבלב. יקח זמן יד שיתקבל מידע אובייקטיבי נטול הטיות שיראה כי הנטילה של תרופה זו באוכלוסיה זו מעלה סיכון לחלות בסרטן לבלב.

מנהל פורום סרטן הלבלב