משלב טיפול לסרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

24/04/2022 | 09:02 | מאת: בלה

שלום יש לי 2 שאלות מכבוד הדוקטור האם משלב של gemcitabine abraxane ו oxaliplatin במינון של 80 עוזר יותר מ אברקסן וגמזר לבד והאם אוקסליפלטין במינון כזה יש בכלל יעילות ושאלה שניה היא האם תחושת קור היא תופעת לוואי של אוקסליפלטין תודה רבה

שלום, בסרטן לבלב נבדקו המישלבים של גמזר עם אוקסליפלטין או אברקסאן עם גמזאר. המישלב של שלוש התרופות שציינת נמצא כעת במחקר ראשוני לבדוק רעילות בטיחות ורק אחר כך תבדק יעילות בסרטן דרכי מרה. אוקסליפלאטין ניתן בדרך כלל עם תרופות נוספות ולא כתרופה בודדת. תופעת הלוואי המוכרת שלו זה נימול בעת חשיפה לקור.

מנהל פורום סרטן הלבלב