תרופות לסרטן גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

21/12/2021 | 23:09 | מאת: נעמה

שלום פרופסור אחותי בת 32 עברה כריתת קיבה לפני 4 חודשים בגלל סרטן קיבה .לפני זה היא קיבלה כימותרפיה FLOT .לפני חודש היא פונתה לבית חולים בגלל חסימת מעיים .עשו לה לפרוסקופיה ומצאו גרורות באגן ומיימת ולולאות מעי דק מורחבות .בניתוח הוכנס נקז לניקוז לולאת גגנום מורחבת שגם היום מנקזת יפה .הבטן רכה, אחותי מוזנת דרך TPN,עדיין מאושפזת בבית חולים ,בבדיקות דם אלבומין 2 .בבדיקה הפתולוגית הר 2 פלוס שלוש.הרופאים חוששים לתת לה כימותרפיה במצב זה .יש לי ידיד רופא שאמר לי לבדוק אפשרות האם אפשר במצב זה לקבל תרופה בשם trastuzumab deruxtecan או משלב של מעכב הר 2 ביחד עם קיטרודה או אופדיבו בלי כימותרפיה, או משלב של אופדיבו ויירבוי .האם במצב של אחותי אפשר לטפל בתרופות אלו או שכמו שאי אפשר לטפל בכימותרפיה כך אי אפשר לטפל בטיפול ביולוגי או אימונותרפי ?.אני שואלת רק בהיבט הבטיחות של הטיפול כי בנוגע ליעילות גם אם יש סיכוי של פחות מאחד אחוז אנחנו נילחם ויש לנו את כל האפשרויות הכלכליות לכך שאלה שניה לכבוד הפרופסור היא איך אפשר להקל על הבחילות שלה .היא סובלת מבחילות איומות למרות טיפול בקונטרלוק וקיטריל ,בבית חולים לא מציעים פיתרון .האם אימנד לוריד יכול לעזור ,או אולי יש דרך נוספת תודה רבה

נעמה שלום, המצב של אחותך הינו מורכב מאוד. לא מתיימרת לתת פתרון לבעיות של מטופלים שאיני רואה ושנמצאים בטיפול רפואי. לעיתים נוצרות בעיות שמיטב הטיפול התרופתי לא פותר. בעניין הטיפול התרופתי לסרטן - אין מקום לטיפול כזה כשהיא מרותקת למיטה ואלבומין 2. מהתאור יקח זמן עד שתתאושש ותוכל לעמוד בטיפול כלשהו.

מנהל פורום סרטן הלבלב