הקאות בלתי פוסקות מעל חודשיים

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

29/11/2021 | 05:55 | מאת: Opal

ב 20.09.2021 החלו כאבי בטן חזקים מאוד סחרחורות והקאות שבהתחלה נחשבו לווירוס או הפרעה במערכת האיכול יש לציין שבמהלך 11 חודשים ירדתי 40 קילו לא בצורה מתוכננת וללא שינוי בכמויות האוכל להפך ביגלל מצב כללי גרוע מאוד אני מקבלת אוכל שאין לי מושג מה הוא מכיל ויש לי אלרגיה לביצים חלב גלוטן ותפו"א כך שאני יכולה לוודא שאין מוצרי חלב ביצים גלוטן ותפו" א רק ע"פ מה שאומרים לי אבל אין לי אפשרות לדעת אם לא נחסף או בא במגע עם הדברחם הללו אני רק יכולה לקוות ב 27.09.2021 הגעתי למרפאה במכבי מעלות לבדיקה ולקבל משהו שיקל על כאבי הבטן הסחרחורות וההקאות האין סופיות כולל מים אבל היתעלפתי ופונתי לאשפוז שוחררתי לאחר שבוע וכעבור יומים פוניתי שוב לאישפוז בבית חולים אחר שוחררתי לאחר ארבעה ימים להמשך בירור מאז ועד היום ה 29.11.2021 כאבי הבטן ממשיכים ואף גרועים יותר הסחרחורות ממשיכות וזה מגיע עד כימעט עילפון ההקאות ממשיכות וניראה לי מחמירות ונוספו עוד סימפטומים כאב גרון חזק תחושה של גוש תקוע בגרון אחרי שאני אוכלת ומקיאה ואז ההקאות הבלתי פוסקות זה יכול להימשך בין שעה לשלוש שעות ברצף ויש ימים שאין יציאות ביכלל ושתן כהה כמו תה אני מקבלת נוזלים עם תוספת לקטוז או פרוקטוז למניעת היתייבשות כניראה אבל זה ממש לא פיתרון ולא ממש עוזר ממשיכה לרדת במישקל ירידה של קרוב ל10 קילו בחודשיים השאלה שלי מה זה באמת יכול להיות? על מה זה מצביע? איזה עוד בדיקות צריך לעשות? בנוסף לאלה שכבר עשו ועומדים לעשות סי.טי בטן וגסטרוסקופיה עשו לא עשו קולונוסקופיה מישומה אני מחכה לבדיקה של תנועת וושת קיבה ותיפקודים ברפואה גרעינית האם יש דרך להקל על הסימפטומים?

שלום אופאל, את מתארת מצב מורכב ובהחלט מדאיג. עם זאת הבנצי שאת בעיצומו של בירור. הקאות על פי רוב קשורות בחלק העליון של מערכת העיכול ( בעיקר אם שינויים בהרגלי צאייה- שלשולים עצירות חדשה) ולכן רוב המשאבים מנותבים להערכה של אזור זה. הסיטי יתן תמונה חגבי שאר איברי הבטן. כאבי בטן מחייבים בדיקת רופא לפני מתן משכחי כאבים; פני לרופאי הקהילה או למיון בהתאם. מקווה שיתגלה הסבר שפיר וקל לטיפול.

מנהל פורום סרטן הלבלב