סרטן משני לכימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

16/02/2021 | 18:12 | מאת: אדיר

שלום. לפני כ 17 שנים עברתי סרטן אשך שכלל 3 סבבי bep. הבנתי שהטיפול הכימי ובדיקות ההדמייה עלולות לגרום לסרטן משני במערכת העיכול כולל לבלב. האם יש מקום לחרדה אמיתית והסטטיסטיקות מראות שמחלימי סרטן אשך מפתחים סרטן משני במערכת העיכול? כולם? חלקם? האם הסיכון פוחת בחלוף השנים מהטיפול? אני עובר אחת ל 5שנים קולונוסקופיה(הוסרו כבר מספר פוליפים) וכל 3 שנים גסטרו בעקבות תאי בארט. האם יש בדיקות נוספות לגילוי מוקדם של סרטן משני לטיפולים שעברתי? תודה

אמיר שלום, BEP עדיין הטיפול המקובל לסרטן אשכים. הסיכוי לפתח סרטן משני מהטיפול נמדד באחוזים בודדים, ומה שאתה עושה - קולונוסקופיה מונע התפתחות סרטן וגסטרוסקופיה מאפשרת גילוי מוקדם. המשך בדרך זו. נירית ירום

מנהל פורום סרטן הלבלב