תוצאות mri..............

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

06/02/2021 | 18:55 | מאת: ענת

הבדיקה היא תת אופטימלית עקב תזוזות נשימה הכבד מראה סיגנל תקין.ללא דיס מורפיה.משתרעת הכבד נמדדת ב11.5 ס"מ ב medioclavicular line.ממצאים פוקליים בקוטר 6 מ"מ בסגמנט 6 ובכ 30 מ"מ בסגמנט 7. הממצאים הנ"ל מראים סיגנל t2 גבוה. T1 נמוך והאדרה מוקדית הקפית הדרגתית. מתאימים להמנגיומות. הוריד הפורטלי פתוח ללא טרומבוזיס. ללא אבן חריגה בכיס המרה. ה cbd נמדד עד 7 מ"מ.ללא הרחבה פתולוגית של דרכי מרה התוך או החוץ כבדיות. צינור הלבלב ע"ש וירסונג תקין.ציסטות זעירות מרובות עד כ 3 מ"מ האונסינייט ובגוף הלבלב. אין לראות חיבור בולט לצינור הלבלב. קשרית בעלת סיגנל שומני בקוטר כ 26 מ"מ באדרנל ימין וכ 10 מ"מ באדרנל שמאל. מתאימהלאדנומה דו"צ. ללא ממצא חריג בטחול או בכליות למעט מוקד זעיר בכליה ימנית קטן מלאפיין. משתרעת הטחול נמדדת ב 8 ס"מ. ללא בלוטות לימפה מוגדלות או נוזל בשטח הנסרק. אני מאוד דואגת פשוט לא מתפקדת . התור לרופאה רק בסוף אפריל. אם הינך רואה בעיה אפנה לרופא באופן פרטי. אודה לתשובתך.

ענת שלום, מבינה שעשית בדיקת MRI ושלחת את תוצאות הבדיקה, גם המנגיומות וגם ציסטות הינם ממצאים שפירים שאינם מצריכים התיחסות למעט מעקב. עם זאת חשוב להבין באילו נסיבות הגעת לבדיקה זו - ואיך את מרגישה. באם יש סימפטומים שלא מוסברים - יש להמשיך את הבירור. בבריאות איתנה ובשורות טובות נירית ירום

מנהל פורום סרטן הלבלב