ערכי עמילאז וליפאז גבוהים

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/01/2021 | 20:51 | מאת: לאה

שלום רב. חולת קרוהן בת 55 בבדיקת דם עמילאז 125 כאשר הרף העליון הוא 100 ליפאז 75 כאשר הרף העליון הוא 65 אציין כי לפני שנה וחצי הערכים היו נמוכים בהרבה: עמילאז היה 74 וליפאז היה 24 מה יכול לגרום לערכים הגבוהים הללו? האם יכול להיות שמדובר בסרטן? תודה מראש.

שלום, מטופלת עם קרוהן קרוב לוודאי המצא במעקב של גסטרואנטרולוג/ית. הערכים שציינת יכולים לעלות בהרבה מצבים שקשורים בקרןהן( לרוב דלקות ) ואותם צריך לשלול. לעיתים נדירות ביותר זה סמן לתהליך סרטני. הייתי חוזזרת לגסטרואנרולוג, חוזרתעל הבדיקה ובמידה ואיתו דבר או ממשיך לעלות מבררת מקור לזה. לימים טובים יותר ובשורות טובות

17/01/2021 | 16:30 | מאת: לאה

היי. בוצע ct פרוטוקול לבלב ויצא תקין האם יש טעם באולטרהסאונד אנדוסקופי?

מנהל פורום סרטן הלבלב