סרטן לבלב -סיפור משפחתי

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

03/01/2021 | 12:54 | מאת: רחל

אני בת 65, אימי ודודתי נפטרו מסרטן לבלב. אמי בגיל 88 ודודתי (אחות אמי) בגיל 56. האם יש בעבורי דרך מומלצת לעקוב? תודה

רחל שלום, אכן יש מקום לחשוב שיש רקע תורשתי לסרטן לבלב במשפחתך. ראשית הייתי מבררת עם המשפחה של דודתך אם נעשה בירור גנטי. במידה ולא יש מקום לפנות בעצמך לבירור גנטי. ( לפני שאת פונה כדאי לברר אם בקרובים אחרים היו סרטנים אחרים) במידה והבירור הגנטי שלילי( כלומר לא נמצאה מוטציה בדנא שמסבירה סרטן לבלב באם ובת), אז קשה לקבוע מה רמת הסיכון שלך ומזה לגזור את דרך המעקב. יתרה מזו גם אם יש מוטציה נניח ב brca אז יש דרכים למעקב לגילוי מוקדם של סרטן שד אל לא כל כך של סרטן לבלב. ארגון ה CAPS לא מסכים על דרך מיטבית, לעומתם ארגון הגסטרואנטרולוגים האמריקאי חושב שיש מקום ל eus ( אולטראסאונד אנדוסקופי) או MRI שנתי. כלומר אין כיום דרך מוכחת לגילוי מוקדם של סרטן לבלב. מאחלת לך בשורות טובות ובריאות איתנה

מנהל פורום סרטן הלבלב