שאלה בנוגע לממצא ציסטי

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

15/11/2020 | 09:25 | מאת: מיכל

שלום רב, בבדיקה של אולטרסאונד בטן(לבדיקה אחרת שיצאה תקינה) גילו לי בלבלב ממצא ציסטי בגודל 6 מ"מ. נשלחתי לMRI והתוצאות: לבלב בגודל ונסגל תקינים. מספר מוקדים זעירים (עד כ 3 מ"מ) באזור גוף הלבלב ללא הדגמה ברור של חיבור לצינור הראשי מיצגים SBIPMN. ממצא ציסטי נוסף בקוטר של 6 מ"מ מתבלט מהצינור הראשי באזור הראש ללא עיבוי דופן וללא האדרה חשודה בתוכו מתאים לSBIMPN. בסיכום להמשך מעקב,דימותי MRI בעוד כשנה פגם מילוי זעיר בכיס המראה נראה יותר מתאים לאבן זעירה מאןד ללא האדרה ברורה. אני בת 30, לא מעשנת, ללא מחלות רקע.ללא תופעות שאלותי בנושא הן: מה מאפיין ציסטה מסוג זה? האם ציסטה בלבלב יכולה להיעלם? האם יש תזונה מומלצת שיכולה לסייע כדי שלא יגדל? והאם זה שנכתב שזה נראה מתאים לipmn זה בהכרח ציסטה מהסוג הזה.. מה הסיכוי של ציסטה מסוג זה להשתנה? והאם עליי להיות רק במעקב MRI בעוד שנה כמו שהמליצו או עליי לעשות בדיקות נוספות? ומה אומר מה שנכתב על כיס המראה? תודה רבה

היי הציסטות המתוארות הן ברוב מכריע של המקרים שפירות ומומלץ מעקב בלבד . עפי״ר הן לא נעלמות, המעקב נועד לוודא שלא גדלות מעבר לגודל מסוים שאז עולה שאלה של ניתוח. אין תזונה שאני מכירה שיכולה להשפיע, או גורמת לזה. Mriזו בדיקת הבחירה ונותנת תשובות עם דיוק גבוהה מאוד. עם זאת לאבנים בכיס מרה, בדיקת אולטרסאונד עדיפה, לכן הפיענוח הלא מתחייב. במידה ואין כאבים עפי״ר אין צורך בהתערבות. המשיכי לשמור על אורח חיים בריא. נירית ירום

מנהל פורום סרטן הלבלב