us בטן - התייחסות ללבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

14/10/2020 | 00:43 | מאת: avi

היי ד״ר, ביצעתי us כבד כמעקב אחר כבד שומני בדרגה קשה. בתוצאה כתוב לגבי הלבלב שההדגמה מוגבלת: אזור ראש הלבלב - מודגם הדגשת הוירסונג עד לקוטר (0.35) ס"מ, ללא הדגמת גורם. האם התוצאה בנורמה? תודה רבה!

אבי שלום, Us אינה בדיקת הבחירה לבדיקת ממצאים בלבלב, ואכן הסיבה לבדיקה היא הכבד. קוטר צינור הווירסונג, אמור להיות באזור ראש הלבלב עד 35 מ״מ. עם זאת למפענח נראה משהו לא תקין ומצוין שלא ברור מה גורם להרחבה, לכן בהתייעצות עם הרופא/ה ששלח לבדיקה הייתי שוקלת בדיקת סיטי בפרוטוקול לבלב לבדוק אם באמת קיימת הרחבה ומה הגורם לה. בבריאות איתנה ובשורות טובות

מנהל פורום סרטן הלבלב