אולטראסאונד נגע תת הדי א-ווסקולארי

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

16/05/2020 | 05:55 | מאת: אנונימי

אמי בת 58, בעברה הבריאה מסרטן הכליות, ומאז בבדיקות שגרתיות. בבדיקת האולטראסאונד האחרונה אובחן "נגע תת הדי א-ווסקולארי בגודל 10 ממ", מה משמעות הדבר? מה זה תת הדי? מה זה א ווסקולרי? מה הסבירות שמדובר בסרטן?

היי, אולטראסאונד זו בדיקה שמשתמשת בגלי על קול, ולכן התשובה קשורה בהדיות. נגע תת הדי הינו במרקם נוזלי יותר קרוב לוודאי ציסטה. נגע או ואסקו לארי - בלי כלי דם. שני המאפיינים הללו מתאימים יותר לציסטה מאשר לתהליך ממאיר. עם זאת אולטראסאונד זו בדיקה עם מגבלות( כמו כל בדיקה ( אם יש תסמינים או חשד ממאפיינים אחרים של הנגע יש לבדוק אם יש צורך בבדיקות נוספות. מי שהפנה לבדיקה יוכל להעריך אם יש צורך להתקדם או שהכל טוב

16/05/2020 | 18:23 | מאת: אנונימי

תודה רבה לך דוקטור, שבוע טוב.

מנהל פורום סרטן הלבלב